URBAN X

Svetiljka najnovije generacije fasadnih reflektora predviđenih za dekorativno osvetljenje većih površina. Svetlosni izvor su RGB diode odnosno tehnologija „SMD on board“ koja se zasniva na diodama u tri primarne boje gde je R=Red, G=Green, B=Blue. Kontrolisanjem intenziteta svake od dioda dobija se širok spektar ostalih boja. Distribucija svetlosti se vrši preko visokokvalitetne optike od PMMA materijala, a kućište svetiljke izrađeno je od ekstrudiranog aluminijuma sa vrhunskim hladnjakom koji obezbeđuje nisku radnu temperaturu svetiljke. Zahvaljujući visokom stepenu zaštite na mehaničke udare (IK10) i visokom stepenu vodonepropusnosti (min IP65) garantovana je postojanost i trajnost reflektora i u uslovima ekstremnih temperatura i vremenskih nepogoda.

Ovakav tip rasvete spada u grupu tzv. Wallwasher-a jer pruža jedinstveno ambijentalno osvetljenje na zidovima i vertikalnim površinama, gde ima svrhu naglašavanja i stvaranja posebnog vizuelnog utiska u bilo kojoj prostoriji ili situaciji.

Njihovom primenom se dobija potpuno nov, savremen i pre svega dinamičan izgled, jer se zahvaljujući DMX uređaju kontroliše i upravlja svetiljkama u pogledu izbora boje i intenziteta svetlosti, kreiraju i menjaju raznovrsne svetlosne scene po ličnom izboru korisnika. Pomoću ove vrste kontrolera moguće je isprogramirati 4 grupe od kojih će svaka imati 4 svetlosne scene. Boje mogu biti fiksne i prelazne, a prelazi se mogu obavljati na više načina, npr. iz boje u boju, zatim prelivanjem, efektom paljenja i gašenja sa definicijom vremenskog intervala trajanja scene.

Sa navedenim performansama URBAN X svetiljka predstavlja idealno sredstvo za dekorativno uređenje i unapređenje javnih prostora, enterijera, ali i fasada objekata.

Verzije

urban-x-500
IMEŠIFRADIMENZIJE (mm)SNAGAEFIKASNOSTCRIIP ZAŠTITAROTACIJAUGAO OSVETLJAJAKONTROLE (opciono)TEH.LISTIES
URBAN X262x72x6712W//IP65/IK10y osa30°/60°/120°DALI/DMX
URBAN X504x72x6727W//IP65/IK10y osa30°/60°/120°DALI/DMX
URBAN X1013x72x6754W//IP65/IK10y osa30°/60°/120°DALI/DMX
Scroll to Top