Postavljena pitanja

Jakov >> 2019-05-15Za Sport vision u Kopru (Slovenija) radimo razsvjetu sa vašim LED reflektorima na šinama. Koja je razlika kod šinskih spojnica izmedju T spojnica 4YL/R1, T spojnica 4YL/L1 i T spojnica 4YL/R2. Puno hvala.Alpina >> 2019-03-18Interesuju me tehnicke informacije za svetiljku "Downlight 30" vas stari proizvod. Koju boju svetla ima (Koliko K) i koliku kolicinu svetla odaje(koliko Lm) ista svetiljka. Unapred hvala.Milka >> 2018-12-14Molim za informaciju koji nivo osvetljaja i koji vid rasvete je preporucljiv za rad u kancelarijskom prostoru (u pitanju je racunovodstvo).hvala punoPoštovana Milka, po evropskim standardima za osvetljavanje prostorija (EN 12464-1) za kancelarije i poslovne prostore u kojima se piše, zatim unose, analiziraju ili obrađuju podaci je predviđen prosečan nivo osvetljaja od 500lx, dok prostorije za kopiranje ili arhiviranje podataka mogu imati prosečan nivo osvetljaja od 300lx. Pri izboru rasvete neophodno je povesti računa pre svega o tome da on bude takav da obezbeđuje uniformisanost tj. ravnomeran i ujednačen osvetljaj bez tamnih mrlja u prostoru, kao i da obezbeđuje da UGR faktor ne bude veći od 19 (optički dodatak svetiljki koji obezbeđuje zaštitu od neprijatnog blještanja). Naša preporuka je primena LED panela iz serije SOLIGHT koji mogu biti ugradni, nadgradni ili viseći, zatim dekorativnih svetiljki iz MOONLIGHT serije kao i OREOL ili AURA koje daju posebnu estetsku notu prostoru. Takođe primena LED rastera URAGAN koji su ugradnog ili nadgradnog tipa zadovoljiće Vaše potrebe u pogledu kvaliteta osvetljenja prostora. Za sva detaljnija objašnjenja u pogledu količine ili snage možete nas slobodno kontaktirati putem mail-a ili telefona. Srdačan pozdrav

Bogdan >> 2018-12-11Postovani, potreban mi je savet za osvetljenje reklamnog panela na objektu povrsine 3*12 m. Problem koji imam odnosi se samo na mesto kacenja svetiljki koje moze biti samo sa gornje strane objekta. Postoje li svetiljke u vasoj ponudi koje mogu postici osvetljenje cele reklame obzirom na njenu visinu od 12m. unapred zahvalanPoštovani Bogdane, sa problematikom osvetljavanja bilborda se svakodnevno suočavamo. Najbolje je kada se velike reklamne površine mogu osvetljavati iz više položaja odnosno strana, ali s obzirom da to u Vašem slučaju nije moguće najbolje je upotrebiti svetiljke iz grupe THUNDER ili LINEA iz našeg asortimana, uz primenu specijalno izrađene optike od PMMA čija je svrha da omogući ravnomerno rasprostiranje svetlosnog snopa na velikim visinama tj. daljinama. Pozdrav

Danilo >> 2018-12-11Postovani, koja je Vasa preporuka za prelazak na štedljivi vid rasvete za stepenišni prostor stambene zgrade od 4 sprata. Koji je najjednostavniji način zamene postojecih sijalica.Hvala.Poštovani Danilo, u našoj ponudi imamo više rešenja za Vaš zahtev. Ukoliko su postojeće inastalacije i grla postojećih sijalica u ispravnom stanju najlakši način prelaska na štedljivi vid rasvete su LED sijalice, a asortimanu koji nudimo na raspolaganju su sijalice sa grlom E27, E14, GU10 i E27 LONG LIFE koja je i najpogodnija u ovom slučaju jer poseduje masivni hladnjak i dodatnu termalnuu zaštitu čime se obezbeđuje najkvalitetnije hlađenje dioda i elektronskih komponenti i produžava radni vek. Snage sijalica su u rasponu od 3W do 15W, a u zavisnosti od površine i visine hodnika vrši se izbor najpogodnije snage. Sledeće rešenje za osvetljavanje hodnika stambene zgrade su LED paneli iz grupe LITE sa mogućnošću ugradne, nadgradne ili viseće montaže (u zavisnosti od tehničke izvodljivosti). LITE LED paneli su ekonomičan i efikasan vid rasvete, različitih dimenzija, u kvadratnom ili okruglom obliku, sasvim jednostavni za montažu i prilagodljivi različitim uslovima u objektu. Sve podatke o dimenzijama, rasponu snaga i ostalim tehničkim performansama proizvoda možete videti u odeljku Unutrašnja rasveta.

Uros Andjelkovic >> 2018-12-11Postivani, koja svetiljka je najbolja za osvetljenje nadstrehe pumpe? HvalaPoštovani g. Anđelkoviću, za nadstrehu pumpe iz našeg asortimana Vam preporučujemo gradni industrijski raster TANK LIGHT ili neku svetiljku sa sličnim karakteristikama. Ovaj tip reflektora zbog svog specifičnog dizajna, izdržljivosti i funkcionalnosti nalazi primenu kako u zatvorenim, tako i u otvorenim prostorima, odnosno nadstrešnicama benzinskih pumpi, auto salonima, autobuskim stanicama ... Toplota boje koju preporučujemo za ovu namenu jeste 5000K - 6000K. Takođe ukoliko je visina nadstrehe veća od 7-8m neophodna je dodatna optika, koja ima za cilj da usmeri svetlo ka tlu (s obzirom da niste naveli na kojoj visini planirate ugradnju). S obzirom da se snaga svetiljke određuje na osnovu pozicije, visine, površine i primenjene materijalizacije koja se tretira, nismo u mogućnosti da Vam precizno odredimo konkretnu jačinu iste, ali nas svakako možete kontaktirati za više detalja. Po preporukama odnosno standardima koji se primenjuju (EN 12464-2) poželjan osvetljaj za servisni deo benzinske pumpe jeste 150lx, prilazni kolovoz treba osvetliti sa oko 50lx, a prostor za parkiranje vozila sa 5lx. Za sva dodatna pitanja stojimo Vam na raspolaganju.

Ljubivoje >> 2018-12-10Imam manju radionicu visine 6 m. Zanima me sa kojim svetiljkama biste preporucili da osvetlim prilaz objektu. PozdravPoštovani Ljubivoje, kada je u pitanju spoljašnja rasveta svetiljke iz našeg asortimana zadovoljavaju najrazličitije zahteve i potrebe. Među prvim parametrima pored efikasnosti i samog načina rasipanja svetlosti, za odabir spoljašnje rasvete jako je važna IP zaštita, gde je neophodno da svetiljka bude u klasi IP65. Pošto ste kao parameter naveli visinu radionice pretpostavljamo da planirate montažu svetiljke na sam objekat i u tom slučaju preporučujemo fasadni reflektor. Fasadni reflektori su veoma jednostavni za montažu i usmeravanje, zahvaljujući fleksibilnom nosaču koji omogućava rotaciju svetiljke u željenom pravcu. Detaljnije informacije o ovim svetiljkama možete naći u odeljku spoljašna rasveta. Konkretnu snagu svetiljke je najbolje odrediti nakon što nam dostavite dimenzije prilaza odnosno površine koju želite osvetliti. S obzirom da se pored proizvodnje bavimo i projektovanjem rasvete, više podataka nam možete proslediti na e-mail adresu: office@fluxtechnology.rs , rado ćemo Vam izaći u susret.

Dzoni >> 2018-12-10Postovani, Gledao sam vas sajt ,dosta sam se informisao oko rasvete,ali imam opet nekih nedoumica. Ako pricamo o led rasveti,tolika je velika ponuda led rasvete na trzistu da se vise ne zna ni ko prodaje rasvetu ni sta kupac da kupi. Mene interesuje,kako da odaberem led svetiljku,koja ce mi zaista trajati 5 godina. Imao sam slucaj vec dva puta da kupim neke sijalice u jednoj firmi i desi mi se da ona vec posle godinu dana oslabi na pola. Kad sam hteo da reklamiram,oni su mi rekli da je led sijalica ispravna i da radi. Nisu hteli da mi reklamiraju te led sijalice i ja sam izasao i pobacao ih u prvi kontejner. Kojije razlog sto slabe led sijalice? Kako ja da odaberem zaista dobru rasvetu,jer sad treba da opremam jedan lokal?Poštovani g. Anđelkoviću, za nadstrehu pumpe iz našeg asortimana Vam preporučujemo gradni industrijski raster TANK LIGHT ili neku svetiljku sa sličnim karakteristikama. Ovaj tip reflektora zbog svog specifičnog dizajna, izdržljivosti i funkcionalnosti nalazi primenu kako u zatvorenim, tako i u otvorenim prostorima, odnosno nadstrešnicama benzinskih pumpi, auto salonima, autobuskim stanicama ... Toplota boje koju preporučujemo za ovu namenu jeste 5000K - 6000K. Takođe ukoliko je visina nadstrehe veća od 7-8m neophodna je dodatna optika, koja ima za cilj da usmeri svetlo ka tlu (s obzirom da niste naveli na kojoj visini planirate ugradnju). S obzirom da se snaga svetiljke određuje na osnovu pozicije, visine, površine i primenjene materijalizacije koja se tretira, nismo u mogućnosti da Vam precizno odredimo konkretnu jačinu iste, ali nas svakako možete kontaktirati za više detalja. Po preporukama odnosno standardima koji se primenjuju (EN 12464-2) poželjan osvetljaj za servisni deo benzinske pumpe jeste 150lx, prilazni kolovoz treba osvetliti sa oko 50lx, a prostor za parkiranje vozila sa 5lx. Za sva dodatna pitanja stojimo Vam na raspolaganju.

Nadica >> 2018-12-10Posedujem objekat koji je namenjen proizvodnji I obradi drveta I namestaja. Molim za preporuku pri izboru led osvetljenja.Poštovana Nadice, obzirom da nemamo konkretne podatke o dimenzijama objekta, možemo Vam predočiti pravila i standarde vezane za osvetljenje objekata pomenute namene. Po evropskim normama u objektima za obradu drveta u kojima se obavlja rad na različitim mašinama za sečenje, oblikovanje drveta, tapaciranje, testerisnje, žlebljenje, itd., zahtevani prosečni osvetljaj je minimum 500lx. Ukoliko se u objektu obavljaju radovi farbanja, poliranja, preciznog sklapanja, rezbarenje i graviranje, selekcija furnira, minimalni prosečan osvetljaj mora da bude 750lx. Za grubu obradu, sklapanje i lepljenje drvenih tabli dovoljan prosečni osvetljaj je 300lx. Snaga svetiljke i ukupan broj svetiljki određuje se proračunom u zavisnosti od površine prostora, visine montaže svetiljki, kao i boje zidova, podova i plafona.

Nebojsa >> 2018-11-20Postovani, imam privatnu zubnu ordinaciju koja je osvetljena sa rasterima sa fluo cevima, te me zanima mogu li se postojece cevi zameniti sa led ili moram postaviti nove lampe? Takodje mi se cini da je osvetljaj slabiji pa me zanima da li postoje neki propisi za potrebnu kolicinu osvetljaja.hvalaPoštovani Nebojša, nema potrebe da postojeću lampu menjate sa novom, jedino što je potrebno da uradite to je da fluo cevi zamenite sa LED cevima odgovarajućih dimenzija, uz pretpostavku da je kućište postojeće lampe očuvano. LED cevi su ekonomično rešenje nove generacije koje predstavljaju idealnu zamenu za klasične fluo cevi. Jednostavne su za instalaciju, veoma pouzdane sa niskom radnom temperaturom zbog korišćenja 90% energije za osvetljenje a svega 10% na zagrevanje i emitovanje toplote. LED cevi pored činjenice da u potpunosti zamenjaju fluo cevi štede i do 50% energije uz istu količinu datog svetla. LED tube rade bez potrebe za starterom ili prigušnicom uz obavezno prisustvo drajvera odgovarajuće snage pa su idealne za reparaciju postojećih fluo svetiljki. Što se potrebne količine svetla tiče ona se definiše u zavisnosti od namene odgovarajućeg prostora. Konkretno u slučaju Vaše zubne ordinacije poželjno je da generalni osvetljaj u ordinaciji bude ne manji od 500lx. U radnim delovima ordinacije osvetljaj treba da iznosi oko 1000lx dok je za operativni blok ordinacije potreban osvetljaj i do 5000lx. Dakle u zavisnosti od namene određenog dela prostora ordinacije potrebna je i različita količina osvetljaja pa o tome vodite računa prilikom odabira osvetljenja. Na našem sajtu u delu proizvodi imate više informacija o LED cevima u našoj ponudi.

Marko >> 2018-11-10zdravo, mozete li mi reci kao da zanam koja jacina mi treba led sijalice. trenutno koristim 60w kuciPoštovani, kada pomenemo snagu sijalice u vatima (W), prva asocijacija jeste jačina svetlosti sijalice, međutim snaga u W zapravo označava potrošnju električne energije i ne mora uvek direktno da reflektuje i jačinu svetlosti koju sijalica proizvodi. Srazmerno svojoj snazi, svaka sijalica proizvodi određenu količinu svetlosti i ona se izražava u lumenima (lm). Dok je kod klasičnih sijalica količina svetlosti linearno povezana sa snagom, štedljive LED sijalice imaju znatno efikasniji rad u odnosu na klasične pa mogu da proizvedu istu količinu svetlosti sa mnogo manjom potrošnjom električne energije u odnosu na klasične sijalice. Ovde i nastaje najviše zabune kod izbora LED sijalica jer mnogima zvuči nelogično da LED sijalica od svega 9W može da zameni klasičnu od 75W pa vrlo čestu uzimaju jače LED sijalice nego što je to zaista potrebno. Dakle, zaključak je da treba porediti lumene a ne vate. Klasičnu sijalicu od 60W možete zameniti sa LED sijalicom snage 7W (oko 550lm). Više o problematici zamene klasičnih sa LED sijalicama biće u posebnom odeljku našeg sajta posvećenom korisnim informacijama o led rasveti.

Stanko >> 2018-11-09Postovani, mozete li mi dati vise smernica za kupovinu Led trake, na sta je potrebno obratitu paznju prilikom odabira trake i napajanja?LED traka je proizvod čija je upotreba široko rasprostranjena. Primenom LED traka mogu se postići izvanredni dekorativni efekti u bilo kojem unutrašnjem ili spoljašnjem prostoru. Prilikom odabira LED trake prvo je potrebno precizirati u kojoj vrsti prostora će biti njena primena, da li se radi o unutrašnjem ili spoljašnjem prostoru, kako biste odabrali proizvod u odgovarajućoj IP zaštiti. Sledeći korak je izbor boje svetlosti tj. toplote boje, od 3000K do 6000K, u skaldu sa željenim ambijentom. Izvor svetlosti na LED traci su diode postavljene na odgovarajućim razmacima, pa su dostupne trake sa raličitom gustinom dioda. Same diode su takođe ponuđene u više dimenzija, pa ćete u tehničkim karakteristikama uvideti najčešće oznake 5050, 3528, 3014, 2835, 3020, 5630, koje predstvaljaju dimenzije diode (npr. 5050 = 5mm x 5mm ; 3528= 3,58mm x 2,8mm). Od dimenizja i gustine diode zavisi jačina i ravnomernost osvetljaja koji če traka pružiti. Maksimalana dužina trake je 5m, može se skraćivati na željene dužinu, ili po potrebi nastvaljati iz više delova u neprekidni niz. Postoje različiti nivoi snage (4.8W, 5W, 7.2W, 14.4W) , u tehničkim podacima uvek obratite pažnju da li je snaga izražena po 1m ili za ukupnu dužinu trake. Ovaj podatak je veoma bitan za izbor odgovarajućeg napajanja, jer se napajanje bira u skladu sa dužinom i snagom trake za koju ste se prethodno odlučili. Snaga trake se pomnoži sa njenom dužinom pa se na konačan iznos doda još 20-30% (primer: 4.8W x 5m=24W+20%=28.8W, usvaja se napajanje od 30W). Ukoliko se na jedno napajanje povezuje više traka potrebno je izračunati ukupnu snagu svih traka i na taj broj dodati min20%. Još jedan od elemenata na koje je potrebno obratiti pažnju pri kupovini LED trake su alumunijumski profili. Preporučuje se njihova upotreba jer obezbeđuju hlađenje trake i samim tim znatno produžavaju njen životni vek, a osim toga omogućavaju jednostavnu i brzu montažu i postavljanje trake na željene pozicije. Uz aluminijumske profile dostupni su i difuzori (mat ili proividni) koji omogućavaju ravnomernije rasprostirnje svetla, kao i mehaničku zaštitu same trake.

Ivan >> 2018-11-08Postovani, Koja je razlika izmedju lumena i flux-a?Poštovani, svetlosni fluks predstavlja izvedenu veličinu Međunarodnog sistema mernih jedinica čija je jedinica lumen (lm). Najkraće rečeno, svetlosni fluks predstavlja ukupnu količinu svetlosti koju emituje svetlosni izvor. Njegova merna jedinica je lumen (lm). Više informacija o ovim i sličnim stvarima biće uskoro na našem sajtu u posebnom odeljku.

soko >> 2018-11-08sta znači ik ipIP zaštita (skraćeno od Ingress Protection) svetiljki predstavlja nivo zaštite od prodora čvrstih tela i tečnosti i tačno je definisan međunarodnim standardom EN60598. Oznaka se sastoji od oznake IP i dva broja (npr. IP20; IP44; IP65...) gde prvi broj može imati vrednost od 0 do 6 i predstavlja stepen zaštite od prodora stranih čvrstih tela dok drugi broj može imati vrednost od 0 do 8 i predstavlja stepen zaštite od prodora tečnosti. Na primer svetiljka sa IP20 je podobna za kućnu upotrebu dok je za spoljnu upotrebu neadekvatna. Za spoljnu rasvetu se koriste svetiljke sa većom IP zaštitom (npr. IP65, IP66...) kako bi adekvatno odgovorile na uslove spoljašnjih uticaja. IK zaštita predstavlja stepen otpornosti na udar i izražava nivo zaštite od spoljnog mehaničkog udara i definisan je međunarodnim standardom EN62262. Oznaka stepena otpornosti na mehanički udar je IK posle čega se navodi vrednost koja može biti u rasponu od 01 do 10. Više o ovome i drugim pojmovima u vezi sa rasvetom biće uskoro u specijalnom odeljku našeg sajta.

Nebojsa >> 2018-11-07Postovani, interesuje me sta predstavlja index CRI i kako se odredjuje, buduci da se cesto pominje u tehnickim karakteristikama lampi?Poštovani, indeks reprodukcije boja (CRI) je kvantitativna mera i odnosi se na to koliko realno svetlosni izvor osvetljavajući neki predmet prikazuje boju tog predmeta u poređenju sa prirodnim svetlom. Najkraće rečeno, indeks reprodukcije boja (CRI) je skala od 0 do 100 procenata koja pokazuje koliko je precizan "dati" izvor svetlosti na prikaz boja u poređenju sa "referentnim" tj. prirodnim izvorom svetlosti. Što je veća vrednost indeksa CRI, bolja je reprodukcija boja. Vrednost CRI indeksa se dobija posebnim testiranjima i merenjima kojima se izlaže svetlosni izvor.

Ana >> 2018-11-07Postovani, interesuje me na osnovu kojih parametara se bira boja svetla? Hvala.Poštovani, najpre treba videti o kakvom tipu i vrsti prostora se radi. Za stambene objekte boja svetla (izražena u Kelvinima) bira se na osnovu ličnih afiniteta korisnika i želje za kreiranjem određene atmosfere unutar prostorija. U načelu postoje preporuke koje definišu boje svetla za različite tipove prostora u zavisnosti od njegove namene: -Tople boje svetla, do 3500K, preporučuju se za kućnu rasvetu, imaju prijatno toplo svetlo identično klasičnim sijalicama pa su posebno pogodne za dnevnu ili spavaću sobu. -Neutralne boje svetla (kreću se u rasponu od 3500K do 5500K) pogodne su za poslovne prostore i radne sobe, stvaraju malo više svetlosti od toplih sijalica i zbog svoje neutralne boje manje opterećuju oči tokom rada. -Hladno bele boje svetla (kreću se iznad 5500K) preporučuju se za čitanje i rad sa dokumentima, preporučuju se za lampe i poslovne prostore, a takođe su popularne i za osvetljenje izloga. Osim gore pomenutih nijansi boja svetla, svetlosni izvori mogu da imaju i druge boje slično klasičnim LED diodama, na primer crvena, zelena, plava i druge boje koje nastaju mešanjem tri pomenute. Ove boje svetla se retko koriste u kućnim uslovima ali imaju učestalu primenu kod svetlećih reklama.

Ivan >> 2018-11-06Da li je LED rasveta štetna po zdravlje ljudi i okolinu?Poštovani Ivane, Danas se koriste tri vrste rasvetnih tela i to: klasične sijalice sa užarenim vlaknom (žarulje), štedljive sijalice (CFL, fluorescentne) i LED sijalice ili LED rasveta. Obične sijalice sa užarenim vlaknima usled promene napona i pregrejavanja često pucaju, te se svakome od nas dešavalo da skuplja komadiće stakla kako ne bi povredili nekog. “Štedljive” sijalice su zapravo fluoroscentne svetiljke sa ugrađenim elektronskim startnim mehanizmom, koje sadrže u sebi živu koja je opasna po okolinu i veoma otrovna, te je naknadno uvedena obaveza odlaganja iskorišćenih štedljivih sijalica kao rizičnog otpada. Za razliku od njih, LED rasveta objedinjuje sve prednosi koje se tiču ekologije: najnižu potrošnju energije, najduži životni vek i odsustvo štetnih materijala. LED rasveta se znatno manje zagreva, izuzetno dobro podnosi varijacije u naponu te ne postoji opasnost od pucanja, nema ograničen broj paljenja i gašenja kao što ga imaju štedljive sijalice… Takođe, LED rasveta zadovoljava RoHS (Restriction of Hazardous Substances) standard, po kome je zabranjena upotreba olova, žive, kadmijuma i ostalih štetnih elemenata, što znači potpuno odsustvo otrovnih materija od istih uređaja bez ove oznake. Drugim rečima, LED osvetljenje predstavlja najzdraviji način osvetljenja, kako po ljude, tako i po životnu okolinu i ni na koji način nije štetno po vaše zdravlje.

Zorica >> 2018-11-06Poštovani, možete li mi reći kako da izaberem odgovarajuću jačinu led sijalice? Unapred zahvalna,Poštovana Zorice, LED rasvetna tela pružaju idealno rešenje za osvetljenje kako u privatnim tako i u poslovnim prostorijama, jer pored kvalitetnog osvetljenja pružaju uštedu energije i novca, imaju daleko duži vek trajanja i nisu štetne po zdravlje ljudi . Svaku klasičnu sijalicu u stanu ili u kancelariji možete da zamenite sa LED osvetljenjem. LED rasveta nije osetljiva kao klasično osvetljenje i tzv. “štedljive sijalice“ na promene napona, koje se svakodnevno dešavaju. LED svetlo dostiže svoj maksimum osvetljenosti trenutno, za razliku od fluorescentnog kome ipak treba izvesno vreme. Prilikom izbora osvetljenja važno je razlikovati dve kategorije: Vati (W), koji označavaju potrošnju električne energije Lumeni (lm), koji označavaju količinu svetla koju rasvetno telo pruža. Vati (W) su mera za energiju neophodnu da se pokrene elektronski uređaj, kao što je recimo sijalica. Vati pokazuju realnu potrošenu snagu. Lumeni su mera za osvetljenje i oni označavaju intenizitet vidljivog svetla koje proizvodi sijalica ili bilo koje drugo rasvetno telo, uzimajući u obzir i način na koji je svetlost projektovana. Određen iznos Vati proizvešće određenu količinu Lumena za odabrano rasvetno telo. Jačinu osvetljenja je najbolje upoređivati preko lumena. U nastavku se nalazi tabela koja pokazuje vrednosti lumena za obične i LED sijalice u zavisnosti od njihove snage. Tako ćete najlakše pronaći odgovarajuću LED sijalicu (vrednosti su približne i variraju u zavisnosti od proizvođača): Sijalice sa užarenim vlaknima / LED sijalica VAT(W) LUMEN (lm) / VAT(W) LUMEN (lm) 15 W 150 lm / 3W 200 – 360 lm 25 W 280lm / 4W 280 – 480 lm 40 W 480lm / 7W 550 – 840 lm 60 W 750lm / 10W 850 – 1200 lm 75 W 1000lm / 12W 950 – 1440 lm 100 W 1500lm / 15W 1400 – 1800 lm Svaki proizvođač ima svoju tehnologiju, pa time i karakteristike svojih proizvoda, te je bitno prilikom izbora naći balans na relaciji kvalitet – cena. Flux technology, sa svojim višegodišnjem iskustvom u proizvodnji LED rasvete, je garant da ćete dobiti kvalitetne i dugotrajne proizvode po vrlo pristupačnoj ceni.

Postavite pitanje


pallini